A weblapkészítés lépései

Hogyan készül

a honlap?

Ezen az oldalon összefoglaltuk azokat a lépéseket, amelyeket a honlapkészítés során megteszünk. Láthatod, hogy hol lesz majd szükség információra a te részedről, hol lesz lehetőséged választani a felkínált változatok között, és hol milyen fokú készültségre számíthatsz. Az is kiderül majd, hogy milyen teendőket bízhatsz ránk.

A célunk, hogy átláthatóvá tegyük a számodra a teljes folyamatot. De ez nem jelenti azt, hogy minden lépést együtt teszünk majd meg. Csomagjainkat a leggyakoribb igényeknek megfelelően alakítottuk ki, de arra is van lehetőség, hogy egészen egyéni, csak egy-két elemet magába foglaló szolgáltatást vegyél igénybe. Akárhogy is döntesz, ez az oldal a tiéd lesz, rólad, a te vállalkozásodról kell, hogy szóljon.

Mielőtt belekezdünk

Előzetes igényfelmérés

Amikor személyre szabott árajánlatot kérsz tőlünk, küldünk neked egy szolgáltatáslistát. Az ott felsoroltak közül kiválasztod, mire van szükséged, és mi erre adjuk az árajánlatot.

A döntést megkönnyíti, hogy a leggyakoribb igényekre csomagokat alakítottunk ki. Ha ezeknek a csomagoknak a keretein belül maradsz, szabott árral és rögzített határidővel számolhatsz.

Ha már létező weboldaladat szeretnéd modernizálni, ingyenesen felmérjük az oldalad aktuális állapotát, és javaslatot teszünk a változtatásokra.

Kereteink

Szerződéskötés, előlegbekérő

Amint eldöntötted, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat szertnél igénybe venni, szerződést kötünk veled, amely mindezt tartalmazza, és rögzítia határidőket és az árat is.

Szerződéskötés után küldünk neked egy díjbekérőt a megbeszélt díj 35 %-áról. Miután ezt előlegként átutaltad, elkezdjük a munkát.

Célok és paraméterek

A honlapkészítés stratégiájának kialakítása

Konkurenciakutatással kezdjük a munkát. Felmérjük, hogy a te iparágadban vagy szolgáltatási szektorodban melyek a fő honlaptrendek a világban és Magyarországon. Megnevezhetsz három kiemelt konkurrens céget, s az ő webes megjelenésüket külön is kiértékeljük. Minderről összefoglaló jelentést küldünk neked.

A jelentéshez csatolunk egy kérdőívet is, amelynek segítségével előzetesen átgondolhatod saját stratégiád legfontosabb pontjait. Ezután történik meg a második személyes – vagy online – egyeztetés, ahol megszületnek a honlapot érintő döntések.

Szerkezet és működés

Az oldaltérkép elkésztése

Miután meghatároztuk, hogy milyen célcsoport számára és milyen elvárt funkcióval készül az oldal, pontosítjuk a felkerülő tartalmak körét. Ennek ismeretében tudjuk kialakítani a site struktúráját. Célunk, hogy a felhasználó számára természetes és könnyű legyen a honlapodon való mozgás, a keresett információt erőfeszítés nélkül, kényelmesen megtalálhassa.

Arculat és tartalom

Arculati elemek kidolgozása, tartalom elkészítése vagy beszerzése

Igényeidtől és választott csomagodtól függően ebben a szakaszban különböző fokon veszünk részt a honlap anyagának összeállításában. Ha már van céges arculatod (logó, névjegy, levélpapír, stb.), amelyhez a honlapnak alkamazkodnia kell, ezekből kiindulva dolgozunk. Ha saját fotó- vagy videóanyaggal rendelkezel, ezeket számításba véve alkotjuk meg az oldal designelemeit.

Ha viszont a brand kialakítását még csak most kezdted el, mindezt el is készíthetjük neked. Segítünk a logó megtervezésében és az arculat kidolgozásában, vállaljuk a színpaletta megalkotását, a fotó- és grafikai anyag elkészítését vagy beszerzését.

Ugyanígy járunk el a honlap szöveges tartalmait illetőleg is: ha saját szövegeket hozol, azok kerülnek fel az oldalakra. Ha viszont ránk bízod a szöveges tartalomfejlesztést, biztos lehetsz benne, hogy világos, felhasználóbarát és keresőkre optimalizált szövegekkel gazdagítjuk honlapodat.

Tárhely és domain-név

Tárhelyszolgáltató kiválasztása és a domain-név lefoglalása

Ha még nem rendelkezel domain-névvel (ami a honlap egyedi azonosítója, “címe”, amelynek segítségével elérhetjük a világhálón), regisztráljuk neked a választott nevet. Ugyanígy, ha még nincs bérelt tárhelyed, javaslatot teszünk a szolgáltatóra. Mindkettőre szükséged lesz, hogy a honlapod elkészülhessen.

Élesben

Az oldalak létrehozása, a tartalom feltöltése és a megrendelői visszajelzés

Miután döntés született az arculati elemekről, a munkának az a része következik, amelyet teljes egészében ránk bízhatsz. Elég a szerződésben rögzített pontokon visszajelzést adnod, elfogadnod az elkészült változatot vagy korrekciót kérned – a többi a mi dolgunk.

“Csapó kettő”

 A változtatás lehetősége

Mi történik akkor, ha mégis úgy látod, hogy nagyobb változtatást szeretnél a már egyeztetett arculati elemekkel kapcsolatosan? Mi van, ha mondjuk a gondosan kiválasztott és jóváhagyott színpaletta mégsem tetszik igazán? Nekünk fontos, hogy az elkészült honlapot valóban a magadénak érezd, ezért egy alkalommal felár nélkül kérhetsz akár ilyen alapvető módosítást is. Nálunk létezik “csapó kettő”!

Légy látható!

Keresőoptimalizálás és közösségi megjelenés

Az oldalakat könnyen kereshető módon készítjük el. Igény szerint a különböző közösségi platformokon való megjelenést is előkészítjük, szerkeszthető Facebook, Instagram, Pinterest vagy Youtube sablonokkal is kiegészítjük az arculati elemeket.

Átadás és karbantartás

Megtanítjuk, hogyan használd – de kezelhetjük is helyetted

Egy oldal, éppúgy, mint a telefonod vagy a számítógéped operációs rendszere vagy applikációi, folyamatos frissítést igényel. Igény szerint megmutatjuk, hogyan tudsz gonoskodni arról, hogy az oldalad mindig frissített, biztonságosan működő és védett legyen.

Ha viszont erre nem szeretnél időt szánni, kedvező havidíj ellenében átvállaljuk a honlap karbantartásának feladatát, a felhasználókról és a látogatottságról pedig jelentést készítünk a számodra.

… és tovább!

PR-cikkek és blogbejegyzések folyamatos közlése a honlap felületén és a közösségi médiában

Ha céljaid között szerepel egy folyamatosan megújuló tartalmakkal rendelkező, “eleven” honlap, abban is segítünk. Megbeszélt időközönként új cikkekkel, blogbejegyzésekkel vagy posztokkal tesszük sokrétűbbé céged internetes jelenlétét. A megújuló és értékes tartalom pedig érzékelhető hatással lesz az oldal keresésekben elfoglalt helyezésén is.